Jyllands-Postens pris for årets faglitterære udgivelse 2023 gik til En forudsigelig forbrydelse

Nyhed: Skal åbnes ved min død af Patricia Asbæk

Valuta

På Forlaget 28B holder vi af fortællinger fra virkeligheden. Erindringer, essays, kulturhistorie, journalistik, fotografi og debat.

Vi interesserer os for alt det, et liv kan rumme: Det sjove, enestående, sorgfulde, overraskende og rørende – det menneskelige, kort sagt. Vi tror på værdien af at læse om hinanden, at vi bliver klogere, når vi deler erfaringer og oplevelser. Gode læseoplevelser kan gøre verden større.

Vores ambition er både at give plads til bøger, der ser indad og bøger, der ser udad  det kan være en historie, som giver indsigt i det at være til, og det kan være en historie, der tegner de store samfundslinjer. 

Vi udgiver selektivt. Lidt men godt. Vi kerer os om at udvikle fortællinger, etablere forfatterskaber og om hvordan vores bøger bliver til – derfor vil vi gerne være med hele vejen fra spæd idé til færdig bog. 

Vi er opkaldt efter den opgang i København, vi holder til i. Den har i hundredvis af år været et hjem for diverse forlag, trykkerier og magasiner. Vi bor i et hus fyldt med historie(r). 

28B blev stiftet i 2020 af Thomas Kristensen, Andreas Fugl Thøgersen og Leila Vestgaard. I dag er yderligere en håndfuld mennesker knyttet til forlaget.