Hvem

Forlaget 28B er ejet af Andreas Fugl Thøgersen, Leila Vestgaard og Thomas Kristensen.

Knyttet til forlaget er forlagsmedarbejder Marianne Christensen og pressemedarbejder Anders Aistrup.


Andreas har i hele sit arbejdsliv fortalt historier som journalist og forfatter. Uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus og City University i London. Har også en mastergrad i politik og journalistik fra Columbia University i New York City. Forfatter og medforfatter til en stribe bestsellerbiografier om blandt andre Ulla Terkelsen, Simon Spies, Renée Toft Simonsen og Frits Helmuth. Har desuden skrevet bøger om amerikansk kultur og om besættelsestiden.

Tidligere redaktør på Ud & Se. Tidligere redaktør på Gyldendal. Blev partner i Forlaget 28B i 2020

 


Leila har i årevis arbejdet med at formidle historier på film, på teatret og i bøger, hun er bachelor i film- og medievidenskab og retorik fra Københavns Universitet, var i en årrække filmproducer hos Nordisk Film, har arbejdet som dramaturg på Bellevue Teatrets sommerballetter og er stiftende medlem af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed. Hun har vundet Reumertprisen to gange med samme for forestillingerne Hvid magi og Tove! Tove! Tove!

Tidligere redaktør på Gyldendal. Blev partner i Forlaget 28B i 2020. 

 

 

 


Thomas har 30 års erfaring fra filmbranchen. Den røde tråd i hans virke er, udover glæden ved at bygge noget op, ønsket om at udvikle kreative fællesskaber og skabe de bedst mulige rammer for historiefortælling – i mange år med levende billeder, nu også med ord. Hans virksomheder i Danmark, Norge, Sverige og Spanien har serviceret flere end 500 spillefilm og tv-serier. Han er desuden medejer af Filmstationen, den tidligere flyvestation i Værløse, som nu huser et skabende miljø. Endelig udlejer Thomas helikoptere – han er selv pilot.

 

 

 


Marianne er forlagsmedarbejder. Hun har flere end 30 års erfaring fra filmbranchen. Hun har været producer, og før det produktionsleder, på et utal af store spillefilm og dokumentarfilm, ligesom hun har undervist på Den Danske Filmskole. Marianne producerer e-bøger og lydbøger og arbejder derudover med alt fra forfatterpleje til at arrangere oplæsninger, foredrag og saloner. Plus det løse.