Hvem

Forlaget 28B er ejet af Andreas Fugl Thøgersen, Leila Vestgaard og Thomas Kristensen


Andreas har i hele sit arbejdsliv fortalt historier som journalist og forfatter. Uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus og City University i London. Har også en mastergrad i politik og journalistik fra Columbia University i New York City. Forfatter og medforfatter til en stribe bestsellerbiografier om blandt andre Ulla Terkelsen, Simon Spies, Renée Toft Simonsen, Rasmus Tantholdt, Jimmy Jørgensen, Kai Vittrup og Frits Helmuth. Desuden har han skrevet bøger om amerikansk kultur og om besættelsestiden.

 

Tidligere redaktør på Ud & Se. Har senest, i fem år, været redaktør på Gyldendal, hvor han har redigeret alt fra populære biografier til prisvindende journalistik. Blev partner i Forlaget 28B i 2020.

 


Leila har i årevis arbejdet med at formidle historier på film, på teatret og i bøger, hun er bachelor i film- og medievidenskab og retorik fra Københavns Universitet, var i en årrække producer på Nordisk Film, har arbejdet som dramaturg på Bellevue Teatrets sommerballetter og er stiftende medlem af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed. Hun har vundet Reumertprisen to gange med samme for forestillingerne Hvid magi og Tove! Tove! Tove!

 

Har senest, i godt fem år, været redaktør på Gyldendal, hvor hun især har beskæftiget sig med den personlige fortælling, og undervejs har idéudviklet og redigeret flere bestsellere og arbejdet med forfattere som Hella Joof og Malene Lei Raben. Blev partner i Forlaget 28B i 2020. 

 


Thomas har 30 års erfaring fra filmbranchen. Den røde tråd i hans virke er, udover glæden ved at bygge noget op, ønsket om at udvikle kreative fællesskaber og skabe de bedst mulige rammer for historiefortælling – i mange år med levende billeder, nu også med ord.

 

Hans virksomheder, Kameraudlejningen og Lysudlejningen, og hans studier og efterbehandlingsfaciliteter i Danmark, Norge, Sverige og Spanien har serviceret flere end 500 spillefilm og tv-serier, fra James Bond til Dogme95. Han er desuden medejer af Filmstationen, den tidligere flyvestation i Værløse, som nu huser et skabende miljø. Endelig udlejer Thomas helikoptere – han er selv pilot – blandt disse TV 2’s nyhedshelikopter. 

 

 

 

Øvrige medarbejdere: Marianne Christensen

 

Marianne er forlagsmedarbejder. Hun har flere end 30 års erfaring som filmproducer. Hun har været producer, og før det produktionsleder, på et utal af store spillefilm og dokumentarfilm, ligesom hun har undervist på Den Danske Filmskole. Marianne producerer e-bøger og lydbøger og arbejder derudover med alt fra forfatterpleje til at arrangere oplæsninger, foredrag og saloner plus det løse.