skip to Main Content
HVEM VI ER

Forlaget 28B er ejet af Leila Vestgaard, Andreas Fugl Thøgersen og Thomas Kristensen

Leila har i årevis arbejdet med at formidle historier på film, på teatret og i bøger. Hun er bachelor i film- og medievidenskab og retorik fra Københavns Universitet, var i en årrække producer på Nordisk Film, har arbejdet som dramaturg på Bellevue Teatrets sommerballetter og er stiftende medlem af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed. Hun har vundet Reumertprisen to gange med samme for forestillingerne Hvid magi
og Tove! Tove! Tove!

Har senest, i godt fem år, været redaktør på Gyldendal, hvor hun især har beskæftiget sig med den personlige fortælling, og undervejs har idéudviklet og redigeret flere bestsellere, og arbejdet med forfattere som Hella Joof, Malene Lei Raben, Mikkel Frey Damgaard og Pilou Asbæk. Blev partner i Forlaget 28B i 2020.

Andreas har i hele sit arbejdsliv fortalt historier som journalist og forfatter, han er uddannet fra Journalisthøjskolen i Aarhus og har senere taget en mastergrad i politik og journalistik fra Columbia University i New York City. Har skrevet for de fleste store danske medier, fra Euroman til Politiken, og er forhenværende redaktør på magasinet Ud & Se. Forfatter og medforfatter til en stribe bestsellerbiografier om blandt andre Ulla Terkelsen, Simon Spies, Renée Toft Simonsen, Rasmus Tantholdt, Jimmy Jørgensen og Frits Helmuth. Har desuden skrevet bøger om USA og om besættelsestiden.

Har senest, i fem år, været redaktør på Gyldendal, hvor han har redigeret alt fra populære biografier til prisvindende journalistik. Blev partner
i Forlaget 28B i 2020.

Thomas har godt 30 års erfaring fra filmbranchen. Han arbejder med kreativ teknologi og med at realisere ideer og skabe rammer for, at man med levende billeder – og med stiftelsen af Forlaget 28B, nu også med ord – kan fortælle historier. Hans virksomheder Kameraudlejningen og Lysudlejningen, og hans klippesuiter, studier og efterbehandlingsfaciliteter i Danmark, Norge, Sverige og Spanien har serviceret flere end 500 film og tv-serier, fra James Bond til Dogme95-filmene. Han er den ene af to partnere i Filmstationen, den gamle flyvestation i Værløse, som nu huser et mangfoldigt og skabende miljø. Endelig udlejer Thomas helikoptere – han er selv pilot – blandt disse TV 2’s nyhedshelikopter.

Den røde tråd i hans virke er, udover glæden ved at bygge noget op, ønsket om at udvikle kreative fællesskaber.

Back To Top